Sıkça Sorulan Sorular

Sahipli Hayvanlar İçin Hizmet Alabiliyor Muyuz ?

Küçük Hayvan Polikliniğimizde sahipli hayvanların bakımı ve tedavisi yönündeki uygulamalar; İzmir Valiliği'nin 13/03/2012  tarih, b.05.4.vlk.0.35.07.00-250/6734 sayılı  yazısı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürlüğü'nın 12/03/20122 tarih, b.12.4.ilm.0.35.03/10319  sayılı yazıları gereği 1 Mayıs 2012 tarihinden itibaren yapılmıyor.  

Barınaklara gelen köpekler kısırlaştırılmaktadır . Kesinlikle üretim yapılmaz o nedenle barınaklardan ırk yavru köpek bulma ihtimaliniz çok düşüktür. ancak birçok ırk yetişkin köpek barınaklara terk edilir. 

Köpekler insanlar gibi gecmişlerine çok takılmazlar onlar için şu an ve gelecekte kazanabilecekleri önemlidir. o nedenle yetişkin köpeklerde 3-4 hafta içerisinde size ve ailenize uyum sağlarlar. Ayrıca yetişkin köpeklerin eğitim alması yavrulardan çok daha hızlı ve çabuk olacağı için sahiplenilmeleri daha avantajlıdır. 

Şehirlerarası otobüs terminalindenve buca tınaztepeden kalkan 277 hat no.’lu otobüs Işıkkent Bakımevi’nin önünden geçmektedir. Işıkkent Bakımevi,Bornova Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi mevkiinde, Bornova-Buca çevreyolu kenarındadır. Çevreyolu Işıkkent kavşağını geçtikten sonra Dökümcüler sitesinin önünden Gökdere Köy yoluna girilerek bakımevine ulaşılabilir.  Yolda yönlendirme tabelalarımız bulunmaktadır. Telefonunuzun harıtalar menüsüne ışıkkent köpek bakım evi yazarsanız da yol haritasını edinebilirsiniz barınağımız google a kayıtlıdır.   Işıkkent Köpek Bakımevi Tel:2934651

hayır bulunmamakta

Seyrek Geçici Köpek Bakımevimiz bünyesinde bulunan küçük hayvan mezarlığımızda can dostunuzun gömü işlemlerini gerçekleştiriyoruz.

Kedi yada köpeğiniz sahipli olduğunu belgeleyecek ve 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre bulundurması zorunlu olan ilçe belediyenizden alınacak kayıt formu gerekmektedir. Ancak unutulmaması gereken bir durum vardır ki, bu belge hayvanınız yaşarken alınmalıdır.Bu belge dışında belediyemiz tarafından belirlenen gömü ücretinin yatırılması gerekmektedir.

Öncelikle yavruları yakın ve güvenli bir ortama taşıyarak annnelerinin gelmeleri beklenmelidir çünkü anne kedi yavrularına bakabilmek için beslenme ve tuvalet ihtiyacı için uzaklaşmış olabilir. Annenin gelmeyeceğinden emin olduğunuzda ilçe belediye veteriner işleri müdürlükleri ile ya da bizimle irtibata geçerek süt anne olup olmadığını öğrenmeniz gerekmektedir. Süt anne bulunmadığı durumlarda yavruların hayattta kalabilmesi için güvenli bir ortam sağlanması süt ikame mamaları ile beslenmeleri gerekmektedir.

Sokakta baktığınız ve takibini yaptığınız kedi ve köpeklerin iç parazit tedavisi 45 günlük aralıklarla yaptırmak en idealidir. Bu konu ile ilgili uygulamalar ilçe belediyeler tarafından takip edilip detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.

Sokata buluğunuz bir kedinin kısırlaştırılmasını sağlamak için 2933980 numaralı telefonumzdan randevu almanız gerekmekte olup, köpeğin kısırlaştırılması için bakımevlerimize nakil için ilçe belediyenizle irtibata geçmeniz gerekmektedir.

Kısırlaştırma operasyonu için en uygun zaman hayvanın cinsel olgunluğa eriştiği zaman olup erkek hayvanlarda testisin kese içine inmesi yani dışarıdan bakıldığında görülebilir olması, dişilerde ise 6-8 aylık zaman dilimidir. Dikkat edilmesi gereken konu dişi hayvanların kızgınlık döneminde olmamasıdır. 5199 sayılı yasa gereği gebeliğinin 1/3 dönemini dolduran hayvanlara herhangi bir müdahale yapmak yasaktır.

16 yaşını doldurmuş olmanız hayvan sahiplenmek için yeterli olmakla beraber, bakımevlerimize şahsen gitmeniz, yanınızda sahipleneceğiniz köpeğin naklini sağlamanız için tasma ve zincir bulundurmanız ve nüfus ve adres bilgilerinize bize beyan etmeniz gerekmektedir. Köpek sahiplenmek için hiç bir ücret ödemenize gerek yoktur. Ancak bir köpek sahiplenmeden önce onun ihtiyaçlarını karşılayıp karşılayamayacağınız konusunda  çok iyi düşünülmeli ve karar vermelisiniz, sahiplenmiş ve bir aile ortamına girmiş köpeğin bakımevine tekrar geri dönmesi psikolojisi açısından çok kötü bir durumdur.

Sahiplendiğiniz hayvanı en geç 30 gün içinde bağlı bulunduğunuz belediyeye kayıt yaptırmakla, hayvanı barındırmakla , sağlığına ve beslenmesine dikkat etmekle, hayvan ve çevre sağlığı açısından tüm önlemleri almakla ayrıca hayvan sahipleri sahip oldukları hayvandan kaynaklanan çevre kirliliği ve insanlara verilebilecek zarar ve rahatsızlıkları önleyici tedbirleri almakla yükümlüdür.
SAHİPLENİLEN HAYVANLAR TERK EDİLEMEZ, ANCAK YENİDEN SAHİPLENDİRME YAPILABİLİR YA DA GEÇİCİ HAYVAN BAKIMEVLERİNE TESLİM EDİLİR.